Consenso

Plan route

Plan hier uw routeBindweefsel

 

Binnen het lichaam heeft het bindweefsel een steunende en verzorgende functie. Bindweefsel beschermt de organen en bepaalt mede hun vorm. Ook onderlinge beweeglijkheid van de organen wordt verzorgd door het bindweefsel. Via het bindweefsel worden bloedvaten en zenuwen naar de organen geleid. Alle inwendige organen hebben zodoende een relatie met het bindweefsel dat vlak onder de huid ligt.

Bij een storing in de organen kan men in het bindweefsel afwijkingen waarnemen. Bijvoorbeeld: een maagklacht gaat veelal gepaard met een verhoogde spanning links aan de rug ter hoogte van de 10e borstwervel, een spanningsvergroting rechts aan de rug en rond de rechterschoudergebied wijst niet zelden op een verstoorde galblasfunctie.

 


Bindweefselmassage kan de beweeglijkheid van je lichaam vergroten en een algemeen gevoel van welbehagen bevorderen. Met name na de eerste behandeling kan een reactie van de huid optreden (gloeien, beursig gevoel), dit moet binnen 24 uur weer over zijn.


indicaties: hoofdpijn en migraine, maag- en darmaandoeningen, longaandoeningen (astma, COPD), allergiën, chronische verkoudheid, reumatische aandoeningen, slapeloosheid, menstruatiepijn of menstruatiestoornissen, verslapte of slecht doorbloede huid, littekenweefsel en stress