Consenso

Plan route

Plan hier uw routeTriggerpoint

Triggerpointmassage:

triggerpoints kunnen zich bevinden in de spieren, huid, fascia (bindweefsel) en periost (botvlies). Het zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroozaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken, waaronder overbelasting, stress,een verkeerde houding, een ongeval enz. Ze veroorzaken o.a. hoofdpijn, pijn in de nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen, golfarmen, carpaaltunnelsyndroom, hielspoor, pijn in gewrichten (die vaak aangezien worden als artritis, tendinitis, bursitis). Ze beperken zich niet alleen tot pijn.

Symptomen van functie-uitval, zoals spierstijfheid, zwakte, oedeem, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten, afwijkingen in de lichaamshouding, zijn een paar voorbeelden. De pijnpunten bij fibromyalgie zijn vaak triggerpoints. Vaak is er afgeleide pijn, d.w.z. dat de plaats waar men de pijn ervaart, is niet de plaats waar het probleem zich bevindt.

De   symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt komen voor in voorspelbare patronen. De triggerpoints zijn eenvoudig te lokaliseren en uit te schakelen met de juiste therapie. Meestal gebruik ik kinesiotape en/of crosstapes ter ondersteuning. Ook leg ik u uit hoe u zich thuis zelf kunt behandelen voor een sneller resultaat.