Consenso

Plan route

Plan hier uw routeGezondheidsbevordering

Voedsel geeft ons lichaam de energie die nodig is om goed te functioneren. Wanneer dit voedsel niet van de juiste kwaliteit of onvoldoende is, voel je je minder gezond dan je je zou kunnen voelen. Voedsel beïnvloedt al onze lichaamscellen en daarmee elk aspect van ons zijn: humeur, energie, eetlust, capaciteit om te denken, libido, slaapgewoonten en algehele gezondheid, oftewel voedsel is de sleutel tot ons welzijn.

Conventionele en traditionele modediëten werken meestal niet. Diëten die calorieën tellen, puntendiëten of eiwitrijke diëten zonder koolhydraten zijn zinloos en gevaarlijk voor het lichaam. Op de lange duur kun je deze modediëten niet volhouden, zodat je uiteindelijk toch weer aankomt (jojo-effect). Zij zijn gericht op beperking, waardoor er vaak een gebrek aan iets belangrijks ontstaat waar je lichaam niet zonder kan. gevolgen hiervan zijn: obstipatie, humeurschommelingen, woedeaanvallen, duizelingen, hoofdpijn, maagkrampen en neerslachtigheid.

De meeste modediëten beperken de opname van essentiële vetzuren. Juist deze vetzuren helpen het lichaam om vet op te lossen. Diëten is niet iets waarmee je jezelf uithongert, maar een nieuwe levensstijl met (een overvloed aan) gezonde voeding.

Bij een eerste bezoek worden uw lengte, gewicht, spiermassa, tailleomvang, bmi en vetpercentage gemeten. Ook worden uw gangbare voedingsgewoonten en levenspatroon besproken.  Verder moet er een voedingsdagboek bij gehouden worden om meer inzicht te krijgen van uw voedingswijze.